Grillmat og tilbehør

Baconsnurr, 2 porsjoner

350 g svinefilet
2 ss urtekremost
1 ss finhakket friske krydderurter
5 skiver bacon
1 ss olje til pensling

Fremgangsmåte:
Del svinefileten på langs nesten tvert igjennom, og legg kremosten og litt friske urter inni åpningen. Surr bacon tett rundt hele fileten, og bind det fast med hyssing eller små tannpirkere. Pensle fileten, og grill den ca. 12 - 15 minutter på middels varme. Den må snus ofte. Server med en frisk salat og godt brød.

Innbakt svinefilet med soltørkede tomater, 4 porsjoner

800 g svin indrefilet
½ ts pepper
8 skiver spekeskinke
1 potte basilikum, hakket
8 soltørkete tomater, hakket
2 ss olje

Fremgangsmåte:
Gni svinefiletene inn med pepper. Hakk opp soltørkede tomater og basilikum. Legg spekeskinkeskivene ved siden av hverandre på fjøla, legg på soltørkede tomater og basilikum. Legg på indrefileten og snurr spekeskinkeskivene rundt fileten. Pensle fileten med olje og legg den på grillen. Brun filetene raskt over glørne og flytt dem deretter til en del av grillen hvor det ikke er kull. Legg over lokk. La filetene ligge i ca ti - femten minutter, ta de av varmen og la de hvile like lenge som de har ligget på grillen. Kjøttsaften setter seg dermed i kjøttet igjen, og det blir dermed ikke så tørt. Har du et steketermometer kan det være lurt å bruke det på steking av fileeter - ved 70 grader er fileeten rosa, og den er gjennomstekt ved 76 grader. Husk at kjernetemperaturen øker noe etter at du har tatt kjøttet av varmen også. Skjær fileten i to cm tykke skiver, og servér med en frisk potetsalat.

Kebab med couscoussalat, 4 porsjoner

ca. 500 g renskåret lammekjøtt fra stek eller bog
1 løk (evt. sjalottløk/løk og paprika)
1 beger yoghurt naturell
1 boks hermetiske tomater
1 dl vann
1 ts salt
1 ts kanel
1 båt hvitløk
1 ss koriander

Couscoussalat:
300 g couscous
2 ss hakket persille
2 ss hakket mynte
2 båter finhakket hvitløk
1½ dl olivenolje
2 sitroner - kun saften
1 ts sukker
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte:
Skjær lammekjøttet i 3-4 cm store terninger. Skrell løken og mos den i kjøkkenmaskinen eller riv den på et råkostjern. Lag marinade av finhakket løk, yoghurt, hermetiske tomater, vann, salt, kanel, presset hvitløk og koriander. Bland alle ingrediensene i en bolle. Legg kjøttbitene i bollen, slik at marinaden dekker kjøttet. La stå i minst 4 timer, men helst natten over. Når kjøttet er ferdig marinert, settes bitene på grillspyd.

Couscoussalat:
Tilbered couscous etter anvisning på pakken og avkjøl. Tilsett finhakkede urter og hvitløk. Bland olje, sitronsaft, sukker, salt og pepper sammen, hell over couscousen og bland godt. La det hele trekke smak i minst en time.

Ingen kommentarer: