Supper

Fersk suppe med svinekjøtt

4 Porsjoner

600 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
1 ½ l kjøttbuljong (utblandet)
200 g gulrot
1 stk. blomkål
4 stk. vårløk
200 g frisk grønn asparges

Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i strimler, og gulrøttene i skiver. Kok opp buljongen og la kjøttet og gulrøttene trekke ca. 5 minutter i buljongen. Del blomkålen i små buketter, skjær vårløken i ringer og del aspargesen i 2 hvis de er store. Ha grønnsakene i og la det trekke ca 10 minutter. Serveres med godt brød.

Indisk Kyllingsyppe

(4 personer)

1 hel grillet kylling
2 ss margarin
2 Løk
3 fedd hvitløk
3 stenger stangselleri
1 eple
1 grønn paprika
5 gulrøtter
1 ss margarin
2 ss hvetemel
1 ss karri pulver
1 ss paprikapulver
1/4 ts ingefær
3 hønsebuljongterninger
ca. 1,2 liter vann
1 boks Crème Fraiche has i rett før servering.

Fremgangsmåte:
Alle grønnsakene skjæres først i fine terninger, fres disse så i smør, sammen med alt det tørre krydderet. Pass på at krydderet ikke brenner seg. Du kan selvsagt juster opp mengden av krydder dersom du vil ha suppa skikkelig sterk. Strø over hvetemelet og spe med vann til suppa har fått en fin konsistens. La det nå koke i ca 10 min. Skjær kyllingen i fine biter, fjern alt skinn. Ha bitene i gryta sammen med Crème Fraiche og la den trekke i ca 5 minutter. Serveres med brød og smør.

Brennsnut

Antall porsjoner: 6

1 liten kålrot
4 gulrøtter
1 stor purreløk
8-10 små poteter, eller 5-6 store
4 kjøttpølser
1 kjøttbuljongterning
1 grønnsaksbuljongterning
Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Kok opp ca. 2 dl vann. Ha i buljongterningene. Skjær kålrot og gulrøtter i terninger-ha i kasserollen. Poteter skjæres også i terninger og has i kasserollen. Purren skjæres i ringer. Pølsene skjæres i biter og has i til slutt. Smak til med salt og pepper. La det koke i ca. 1 time, eller til kålroten og gulrøttene har blitt møre.

Minestrone-suppe

Antall porsjoner: 4

2,5 l vann
2 buljongterninger
500 g kjøttdeig
1 gl tomatpurè
3-4 gulerøtter
"En håndfull" spagetti
oregano
pepper
2 ss sukker

Fremgangsmåte:
Kok opp vannet sammen med buljongterningene. Stek kjøttdeigen og hell den over i det kokende vannet sammen med tomatpurèen. Brekk opp spagettien i små biter og hell i suppa. (Ta litt mindre spagetti enn du tror..) Skjær gulerøttene i strimler, opp i supppa. Smak til med krydder. Sukkeret gjør underverker mot syren i tomatpureen, og er et must! Serveres sammen med godt brød og smør.

Gulasj

Antall porsjoner: 4

400 gr. Oksekjøtt
1 stor løk
1 stor paprika
6 poteter
1 dl tomatpuré
4 ss paprika pulver
1 l. Kjøttbuljong
1 ts chilisaus
1 ss sukker
salt og pepper
olje/smør til steking

Fremgangsmåte:
Kjøttet skjæres i strimler og brunes på høy vare i en gryte/kjele. Tilsett paprikapulver, tomatpuré, chilisaus og sukker og fortsett bruningen på svakere varme med du deler løken i båter. Ha løk i gryten, og brun lett. Tilsett buljong. Del poteter i terninger. De siste poteten i mindre terninger, slik at disse blir mer kokt (jevner suppen). Kok til potetene er møre, tilsett paprika i strimler. Smak til med salt og pepper.

Ingen kommentarer: