Hjemmelaget potetsalat

Antall porsjoner: 8

1 beget lettrømme
1 pk lettmajones
2 små fedd hvitløk
3-4 ss hakket sylteagurk
1/2 syrlig eple
1/2 boks mais
1 liten purre
ca 8 mellomstore kokte poteter

Fremgangsmåte:
Bland sammen rømme og majones, bland så i presset hvitløk, hakket sylteag. og lake. La dette stå kjølig mens du kutter eple, purren og potetene. Bland så sammen atlog sett det kjølig så smaken får sette seg.Hører hjemme på et hvert koldtbord.

Lun potetsalat med vårløk og paprika

Antall porsjoner: 4

500 g nypoteter
2 vårløker
1/2 paprika
Dressing:
2 ss sitronsaft
5 ss olivenolje
1 strøken ts salt
1 strøken ts nymalt pepper

Fremgangsmåte:
Skær potetene i passe stykker, og kok dem møre i saltet vann. Det er viktig at potetene ikke koker for lenge. De bør være møre og faste. Kutt vårløk og paprika i passe biter. Med en gang potetene er ferdig kokt, heller man dem over i en bolle, og tømmer dressingen, vårløk og paprika over. Bland alt forsiktig.

Eggesalat (Smaker godt på rundstykker/ nybakt brød)

6 hardkokte egg
1 1/2 dl seterrømme
ca. 80 g majones (1/2 tube)
3 ts sennep
1 vårløk
sitronsaft
salt, pepper
tabasco

Fremgangsmåte:
Bland sammen rømme,majones og sennep. Hakk vårløken og eggene, rør det i og smak til. Sylteagurk setter en spiss på det hele.

Ingen kommentarer: