Gratinert potet- og pølseform

Antall porsjoner: 4

3 stk. røkt kjøttpølse
10 stk. stor mandelpotet
2 stk. Rødløk
2 fd. Hvitløk
4 stk. Tomat
3 stk. frisk timiankvist
250 g. revet Lett Gulost
salt
pepper
god olivenolje

Fremgangsmåte:
Smør en ildfast form godt med margarin. Skrubb potetene godt eller skrell dem, og ta av skinnet på pølsene. Kutt pølse, tomat og poteter i skiver. Skjær rødløken i båter, og fin-hakk hvitløken. Vend ingrediensene i god olivenolje og salt og pepper. Legg lagvis med poteter, pølse, løk, salt, pepper, til du har fylt formen. Hell over litt ekstra olje til slutt (ca. 4-5 ss). Dekk den fylte formen med Lett Gulost og sett formen midt i ovnen på 200°C i ca. 30 minutter, til potetene er møre.

Knallgod skinkeform

Antall porsjoner: 4

9 stk. Potet
3 stk. Gulrot
1 stk. brokkoli (liten)
2 stk. små blomkål
1 stk. Purre
1 boks skinke
1 beger kremost, hvitløk
1 beger kremost, krydder
1 dl. Matfløte
2 dl. Melk
5 sk. Bacon
evt. litt revet hvitost

Fremgangsmåte:
Skrell og rens poteter og grønnsaker. Kok potetene i 10 min. Del grønnsakene i biter og la dem koke med de siste 2-3 min. Skyll i kaldt vann og la renne godt av seg. Del skinke i strimler/terninger. Kok opp melk, fløte og kremost. Legg de godt avrente grønnsakene i en smurt ildfast form lagvis med skinke. Hell over ost- og melkeblandingen. Legg baconskiver på toppen. Stek i varm stekeovn 225° C på midterste rille i ca. 30 min. Dryss evt. over litt hvitost mot slutten av steketiden

Snadderform

Antall porsjoner: 4

200 g. Båndspagetti
150 g. kokt skinke
1 ss. Smør
5 stk. Eggeplomme
100 g. revet hvitost
salt
pepper
1 krm. revet muskatnøtt
1 stk. hakket løk
2 ss. hakkede krydderurter (frisk persille, basilikum, gressløk eller dill)
5 stk. Eggehvite

Fremgangsmåte:
Kok og avkjøl spaghetti. Skjær skinke i strimler. Rør smør mykt og tilsett eggeplommer og ost. Bland dette og skinken i spagettien. Skjær inn stivpiskede eggehviter og hell blandingen forsiktig over i en smurt, ildfast form. Stek retten gyllenbrun ved 200 °C i ca. 30 minutter. Server retten med tomatsaus og en grønn salat til.

Ingen kommentarer: