Pastasalat ca 6 personer

Sausen:
1 boks creme fraiche
½ pose majones
1/3 kremfløte
1-2 ss hvitløkssalt/fersk hvitløk
1 ss basilikum
pepper
Smak deg fram til en god blanding, ha gjerne i noen dråper sitron.

Tilsett:
500-700 gr kokt, kald pasta (skruer, skjell, rør)
½ issalat
½ agurk
1-2 tomater
1 boks mais
paprika
1 grillet kylling, avkjølt og kuttet i terninger; eller 1-2 skinkebokser, 1 stor boks reker, crabsticks, sprøstekt bacon eller noe annet godt.

Pastasalat med bacon

Penne (pastarør)
Bacon
1 beger lettrømme
1-2 fedd finhakket hvitløk
salt & pepper
ca 1 ts. tørket oregano
1 slangeagurk
1 bunt reddiker

Fremgangsmåte:
Kok pasta etter anvisning på posen. Hvor mye avhenger av hvor mange det er som skal spise ... Mens pastaen koker, ordner du alt det andre. Stek bacon og del det i biter. Bland lettrømme, hvitløk, salt, pepper og oregano. Del opp slangeagurgen i terninger. Litt størrelse på dem er godt. (Er skallet ekstremt tykt og voksaktig kan det med fordel fjernes.) Reddikene deles i skiver eller båter. (Velger å dele dem i skiver hvis de er veldig sterke.) Bland alt untatt pastaen i en stor bolle. Når pastaen er kokt, heller du av vannet og skyller den under kaldt vann. Renn godt av. Deretter blander du inn pastaen i salaten. Veldig godt med f.eks. foccaccia til.

Gresk salat med biffstrimler

2 Porsjoner

300 g biffkjøtt i strimler
1 ts gresk krydder
2 ss olje til steking
2 dl tzatziki
1 stk. tomat i skiver
½ glass fetaost i marinade
3 stk. salatblad
8 stk. sorte oliven

Fremgangsmåte:
Krydre biffkjøttet og stek det på middels varme. Anrett salaten på et fat med tzaziki i bunnen og tomater, snittet salat og fetaost over. Strø på biffstrimler og oliven til slutt. Server med baguette/brød.

Pasta-pestosalat

2 Porsjoner
200 g kjøttdeig
½ ts salt
2 ss olje /margarin til steking
2 dl pastaskruer , penne eller skjell
½ pk. ruccula
½ stk. rødløk
5 ss pesto
2 ss pinjekjerner

Fremgangsmåte:
Kok pasta etter anvisning på pakken. Slå av vannet, og skyll raskt i kaldt vann. Stek kjøttdeigen på god varme i stekepanne. Krydre med salt. Avkjøl den litt. Vask salaten, hakk løken, og bland dette sammen med pasta og kjøttdeig i en bolle. Bland i pesto og strø over pinjekjerner. Server gjerne med brød.

Biffsalat

2 Porsjoner

250 g biffkjøtt i strimler
1 ss smør
½ ts salt
½ ts pepper
½ stk. issalat
8 stk. løk
75 g bacon
8 stk. frisk sjampinjong
3 ss lettrømme
1 bunt frisk gressløk

Fremgangsmåte:
Skrell løk og kok den i lettsaltet vann et par minutter. Rens sopp og skjær i skiver. Varm smør i pannen og stek kjøttet i 2-3 minutter. Salte og pepre. Sprøstek bacon, tilsett sopp og løk. La det frese videre litt raskt. Klipp gressløk og bland inn i rømmen. Vask salaten og la den renne av. Fordel salatblader på tallerkener. Legg opp kjøtt og bacon, og løk og sopp. Pynt med tomater. Server med brød.

Verdens beste potetsalat

8 store poteter
115 g bacon
1 ss olje (gjerne solsikkeolje)
2 ss eddik
1 1/2 opphakket purreløk
5 opphakkede reddiker
2 opphakkede selleristenger
2,5 dl majones
1 ss sennep
3 opphakkede hardkokte egg
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper

Fremgangsmåte:
Skrell og skjær opp potetene. Legg i kjele og kok dem møre. Sil av og skyll under kaldt vann til avkjøling. Hakk opp bacon og stek til det er sprøtt. Sil av og sett til side. Legg potetene i en stor bolle. Dryss på med litt olje og eddik. Rør i reddiker, løk og stangselleri. Bland i majonesen, sennepen, eggene, saltet og pepperet i en liten bolle. Fold inn i potetene sammen med baconet.

Thailandsk nudelsalat med svinefilet

300 svinefilet
1 pk risnudler (vermicelli)
½ ss chiliolje
1 båt hvitløk, hakket
100 g voksbønner
1 rød paprika
½ ts salt
1 ss soyasaus
2 ss søt chilisaus
3 ss frisk koriander
100 g peanøtter

Fremgangsmåte:
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Finskjær svinefileten og del den i tynne strimler. Finhakk hvitløken, rens bønnene og skjær paprikaen i strimler. Varm chilioljen i en wok eller panne på sterk varme. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder. Tilsett kjøttet og stek til det har en brun skorpe, ca. 2 min. Tilsett bønner og paprika og stek videre i 3 minutter. Dryss over salt. Tilsett soya og chilisaus, og ta pannen vekk fra varmen. Bland med nudler, hakket koriander og peanøtter.

Lun kyllingsalat

300 g blandet grønn salat f eks isbergsalat, romanisalat eller rossosalat
5 ss pinje- eller pistasjenøttekjerner
200 g kyllingfilet, i strimler
2 ss olivenolje
1 båt hvitløk, finhakket
1 rød løk, i tynne skiver
2 ss rødvinseddik eller balsamico
2 tomater, i grove biter
200 g lettere norvegia,i terninger
Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Anrett salaten på et stort fat eller i en vid bolle.
Varm opp stekepannen og rist pinjekjernene i tørr panne. Avkjøl disse.
Stek kylling, hvitløk og rødløk lett i olivenoljen. Tilsett rødvinseddik og rør om. Smak til med salt og pepper. Ta stekepannen av platen.
Anrett kyllingblandingen, nøttekjerner, tomater og ost på salaten. Hell rødvinseddiken over tilslutt.

Pastasalat med kylling

300 pasta; fussili eller penne
150 g bacon i skiver
1/2 grillet kylling
1 boks tomater, hele
1 boks minimais,
salatblad, gjerne ruccola

Dressing:
2 dl lettrømme
1 1/2 dl lettmajones
1 - 2 ts karri
salt, pepper

Fremgangsmåte:
Kok pastaen etter anvisning på pakken. La den renne godt av. Bland gjerne med 1 - 2 ss olivenolje. Stek bacon og skjær opp kyllingkjøttet. Sil tomatene og del dem forsiktig. Legg friske, sprø salatblad på fat eller fire tallerkener, og anrett ingrediensene oppå. Bland dressingen, hell den over eller server den i en skål ved siden av.

Pastasalat

4-6 Porsjoner

400 g salami
400 g pasta (penne eller skruer)
200 g hvitost
1 liten boks mais
½ purre
3 stilker stilkselleri
½ boks valnøtter
1 boks crème fraîche
1 pk. majones
2 båter hvitløk, hakket
½ ss sukker
1 ts sitronsaft
2 ts basilikum
1 ts salt
1 ts nymalt, sort pepper

Fremgangsmåte:
Kok pastaen «al dente» i rikelig med lettsaltet vann. Del salami og ost i biter. Skjær purren i ringer. Bland majonesen ut i crème fraîche, hvitløk, sitronsaft, sukker og krydder. Bland sammen pasta, grønnsaker, valnøtter og dressing, og la pastasalaten trekke minst en time før servering. Server sammen med brød. Pastasalaten holder seg godt til neste dag.

Pastasalat

4-6 porsjoner

1 pk pastaskruer
1 lettrømme
1 majones
1sitron
1/2 gulost
1 boks mais
1 paprika
1 brokkoli
4 egg (etter ønske)
pepper
hvitløk

Fremgangsmåte:
Kok pastaskruene. Bland dem med mais, små osteterninger, gjerne paprika terninger og brokkoli. Bland en hel pose majones sammen med rømme ( etter smak ) i egen skål. Tilsett ca. 3 fedd presset hvitløk, pepper etter smak og saften fra 1 sitron. Bland sammen og deretter tilsett dette pastaen. Bland godt. Legg båter med egg over salaten til slutt. Dette er knakende godt! Spesielt dagen etter da ostebitene og pastaen har trukket til seg litt av sausen.

Kremet pastasalat med kylling og fetaost

4 personer

200 g pastarør
1,5 dl kesam
1 dl matfløte
200 g kyllingkjøtt
100 g bacon i skiver
2 vårløk
1 rød paprika
100 g fetaost
salt/pepper
2 fedd hvitløk
50 g pinjekjerner
1 potte basilikum
1 dl olivenolje
100 g revet parmesan
salt

Kok pasta etter anvisning på pakken. Skyll i kaldt vann og la renne godt av. Bland sammen kesam og fløte. Del opp grillet kylling i biter. Stek bacon og del i biter. Legg det på kjøkkenpapir slik at fettet renner godt av. Skjær vårløk, paprika og ost i terninger.

Lag pesto: Rens hvitløk, rist pinjekernene i en tørr stekepanne (de skal ikke bli brune) og ha alt over i en hurtigmikser sammen med basilikum og parmesan. Kjør sammen og spe med olivenolje. Smak til med salt. Vend kesam og fløteblandingen inn i godt avrent pasta sammen med pesto. Tilsett de andre ingrediensene og vend lett sammen. Server med godt brød.

Pastasalat

4 personer

1 boks rømme
1 tube lett majones
3-4 fedd hvitløk
Salt og pepper
1 rødløk
3 tomater
1 rød paprika
1 boks mais
½ grønn paprika
500 g pasta som kokes etter anvisning på pakken

Variasjon: Du kan ha i grillet kylling i biter eller tunfisk eller reker eller skinke, alt etter hva du liker.

Fremgangsmåte:
Kok pastaen etter anvisning på pakken og ha i 1 ss salt i vannet. Pass på at den er ferdigkokt, men ikke bløt. Hell av vannet og ha på kaldt vann. La dette renne godt av. Lag så sausen ved å ha rømmen og lett majonesen i en stor bolle. Visp dette sammen, ha i salt og pepper, hvitløk i biter og løken i skiver. Tilsett så grønnsakene og det andre du ønsker å ha i og rør godt om. Til slutt tilsetter du pastaen. La pastasalaten stå et døgn i kjøleskap før du inntar den, da blir den aller best. Du kan spise pastasalat med brød eller rundstykker.

Pastasalat

ca 6 personer

Sausen:
1 boks creme fraiche
½ pose majones
1/3 kremfløte
1-2 ss hvitløkssalt/fersk hvitløk
1 ss basilikum
pepper
Smak deg fram til en god blanding, ha gjerne i noen dråper sitron.

Tilsett:
500-700 gr kokt, kald pasta (skruer, skjell, rør)
½ issalat
½ agurk
1-2 tomater
1 boks mais
paprika

1 grillet kylling, avkjølt og kuttet i terninger; eller 1-2 skinkebokser, 1 stor boks reker, crabsticks, sprøstekt bacon eller noe annet godt. Serveres med varmt brytebrød, gjerne krydret m/karve, hvitløk.

Kyllingsalat med frukt og yoghurtdressing

Porsjoner: 3

1 stk. grillet kylling (850 grams råvekt)
2 stk. kiwi
½ stk. nettmelon
100 g blå druer
150 g jordbær

Dressing:
175 ml yoghurt naturell
1 ss honning
1 ts karri

Fremgangsmåte:
Rens kyllingen for skinn og ben, og del kjøttet i passe salatbiter. Rens frukten og del opp i tilsvarende biter. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og server den ved siden av salaten.

Ingen kommentarer: