Tzatziki
4 Porsjoner
3 dl yoghurt naturell
1 stk. slangeagurk
½ ts salt
3 båt hvitløk
½ ts nykvernet pepper
Fremgangsmåte:
Slå yoghurten i et kaffefilter og la den renne av i ca. 1 time. Yoghurten skal ha en ganske tykk konsistens. Riv slangeagurken på råkostjernet og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet. Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.
For et raskere alterntiv kan du bruke matyoghurt, da slipper du å renne av yoghurten.
Agurksalat
En frisk salat med smak av sommer. Perfekt tilbehør til grillmat og spekemat.
4 Porsjoner
1 stk. slangeagurk
1 ss finhakkede friske urter (feks; rosmarin, basilikum, timian)
4 ss seterrømme eller lettrømme (litt mer flytende med lettrømme)
2 ss majones
¼ ts salt
¼ ts pepper
Fremgangsmåte:
Del agurken i små terninger og bland sammen alle ingrediensene. Kjør gjerne urtene i en mikser sammen med rømme og majones for å få en fin grønnfarge. Smak til med salt og pepper.
Mild Salsa
Bruk den med Nachos eller som tilbehør til pølser, hamburgere, pizza eller grillmat.
4 Porsjoner
2 stk. tomat
¼ stk. slangeagurk
½ stk. gul paprika
½ stk. frisk ananas
1 stk. finhakket sjalottløk
4 ss hakket frisk basilikum
2 ss olivenolje
Fremgangsmåte:
Finhakk alle ingrediensene og bland. La gjerne salsaen stå i ca. 1 time før servering.
Salsa - sterk
4 Porsjoner
½ stk. frisk ananas i små biter
½ stk. rød paprika i små biter
1 stk. finhakket, grønn chili
1 stk. finhakket vårløk
3 ss chilisaus
1 stk. lime -kun saften
Fremgangsmåte:
Bland alt og la det gjerne trekke i ca. 1 time før servering.
Stuffing til bakt potet
1 pakke ferdig oppskjært Bacon (Gilde, ca 50 kroner)
1 pk lettrømme
1 boks mais
1 stor hakket løk
Aromat (smak til)
Guacemole
1/2 løk
2 fedd hvitløk
2 tomater
3 avocadoer
1/2 persilledusk.
saften av 1 lime
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Tomatene hakkes opp. Del avocadoen i store biter og ha dem i en bolle, rør litt rundt med en gaffel for å mose litt. Hakk opp løk og hvitløk og bland tomater og løk i avocadoblandingen. Dette røres sammen til man får en tykk masse, men rør forsiktig slik at ikke alt blir knust. Tilsett finhakket persille, og rør limesaften inn. Salt og pepper smakes i til slutt.
Aioli
Antall porsjoner: 4
4 fd. Hvitløk
2 stk. Eggeplomme
0,25 ts. Salt
pepper
1 ss. Sitronsaft
2 dl. olivenolje
Fremgangsmåte:
Alle ingrediensene bør ha samme temperatur. Finhakk hvitløk og rør sammen med eggeplommer, salt, pepper og sitronsaft. Rør inn oljen i en tynn stråle til du får en tykk "majones". Smak evt til med litt mer salt og pepper.
Tips: Majones kan ev smakes til med finhakket hvitløk og litt olje. Aioli smaker godt til fiskesupper og retter av fisk og grønnsaker.
Basilikumpesto
2 ss. pinjekjerner
30 stk. stort basilikumblad
3 fd. hvitløk
1,50 dl. god olivenolje
50 g. revet parmesan
salt
grovmalt pepper
Fremgangsmåte:
Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne til de er gylne uten å bli stekt. Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding. Spe med olje i en tynn stråle. Tilsett revet ost helt til slutt. Smak til med salt. Tips: Pesto kan oppbevares i kjøleskapet i et tett glass 2-3 dager.
Guacamole
Antall porsjoner: 4
2 stk. moden avokado
2 fd. Hvitløk
1 dl. hakket vårløk
2 ss. grønn chili
2 ss. hakket, frisk koriander
3 ss. lime- eller sitronsaft
0,50 ts. Salt
0,25 ts. Pepper
Fremgangsmåte:
Del avokadoene i to og ta ut kjøttet. Mos med gaffel. Finhakk hvitløk, vårløk, chili og koriander, og bland dette sammen med avokado. Smak til med lime- eller sitronsaft, salt og pepper. Du kan også kjøre alle ingrediensene til passende konsistens i en mikser. Da får du en jevnere guacamole enn hvis du bruker morter eller gaffel.
Hvitløkdressing med urter
Antall porsjoner: 4.
2 dl. matyoghurt eller rømme
6 fd. Hvitløk
1 ss. Olivenolje
1 ts. Sukker
0,50 stk. Sitron
evt. hakkede friske urter
salt
pepper
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar