Greske retter

Moussaka

Antall porsjoner: 4

2 stk. Aubergine
2 ss. Smør
400 g. Karbonadedeig
2 stk. løk, i strimler
200 g. hermetiske tomater
50 g. Tomatpuré
1 ts. Salt
1 stk. laurbærblad, knust
1 bt. persille, finklippet
0,50 ts. Pepper
3 fd. hvitløk, finhakket
1 ts. tørket oregano
1 l. kjøttbuljong

Ostesaus:
50 g. smør
50 g. hvetemel
5 dl. melk
200 g. revet hvitost, f, eks. sveitser eller jarlsberg
3 stk. egg
1 ts. salt
0,50 ts. revet muskatnøtt

Fremgangsmåte:
Vask auberginene, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av seg og stek dem så raskt i smør i en stekepanne. Brun kjøtt og løk i smør, tilsett hvitløk mot slutten av steketiden. Bland inn tomater, tomatpure, salt og krydder. Spe med buljong og la blandingen småkoke et par minutter. Lag hvit saus av smør, mel og melk. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og muskatnøtt. Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Hell ostesausen over og dryss på litt ekstra ost like før retten stekes. Stek moussaka i stekeovn på 160 grader i ca. 45 minutter. Server med brød og en frisk salat til.

Ingen kommentarer: