Kaker og desserter

Oreo Cookie Cream kake

36 Oreo cookies
60 g smør
1 ts pulverkaffe
26 store marshmellows
1 ½ dl melk
3 dl fløte
2 ts melis

Fremgangsmåte:
Grovhakk 10 oreo cookies. Sett til side. Kjør 26 cookies i en foodprocessor eller slå de til smuler med en kjevle i en tett pose. Smelt smøret. Bland kakesmuler, smør og halparten av kaffepulveret. Trykk ut blandingen i en paiform, 24 cm i diameter. Settes kaldt. Smelt marshmellows med melk på lav varme i en kasserolle. Rør om kontinuerlig til alt har smeltet. Ta av kjelen fra varmen og la det avkjøle ca. 15 min i romtemperatur. Pisk fløten luftig. Bland halvparten av fløten med marshmellowsblandingen til en jevn røre. Vend i den resterende piskede fløten og bland i de grovhakkede cookiesene. Hell fyllet i paiformen. Jevn til toppen med en fuktig kniv. Sett formen i kjøleskap ca. 4 timer til fyllet er stivnet. Bland melis og det resterende kaffepulveret, smuldre det fint med fingrene. Sikt blandningen over kaken. Pynt med knuste oreo cookies og smeltet sjokolade (bruk en skje og lag sirkelmønster på kaken). Evt. Skjær opp paien i 8-10 biter. Garner gjerne hver bit med krem, jordbær, mynteblad og en halv Oreo cookie.

Firkløverkake

4 egg
4 dl sukker (piskes til eggedosis)
2 ss vaniljesukker
2 dl kaffi
4 dl hvetemel
2 ½ ts bakepulver

Fremgangsmåte:
180 grader i ca 1 time, ca 26 cm rundform. Del kaken I 3 deler, fyll med rom- eller vaniljekrem.

Topping:
1 stor firkløver
½ dl melk
50 gr smeltet margarin
150 gr melis
Avkjøles før kaken dekkes.

Ole Brum kake

240 gr smeltet margarin
ca 9 dl kefir
ca 5 ½ dl sukker
rør sammen
800 gr hvetemel
3 ts natron
6 ts kakao
5 ts kanel
3 ts vaniljesukker

Topping:
75 gr smeltet margarin
300 gr melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
5 ss sterk kaffi

Eplekake

3 egg
4 kopper sukker (piskes til eggedosis)
150 gr smeltet margarin
2 kopper melk
1 liter hvetemel
2 ts vaniljesukker
6 ts bakepulver
ca 4 epler i båter, vendes i perlesukker og kanelblanding før de trykkes ned i kaken her og der.

Topping: Kanel og perlesukkerfør steking. Stekes på 175 grader i ca 30 minutter

Gulrotkake

4 egg
4 dl sukker (piskes til eggedosis)
200 gr smeltet margarin
4 dl hvetemel
2 ts natron
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
6 dl raspet gulrot.

Topping:
125 gr mandarin- og ananaskremost Tine
1 toppet ts vaniljesukker
65 gr margarin (romtemperert)
155 gr melis
Røres til krem

Fremgangsmåte:
Stekes på 175 grader i ca 45 minutter. Bruk testpinne for å sjekke om kaken er ferdig! Den er svært saftig pga gulroten, men skal ikke være rå!

Ostekake

3 egg
150 gr sukker
1/3 liter kremfløte
1 beger naturell kremost, Tine
1/3 pk søte havrekjeks eller 25 stk ritzkjeks
1 pose daimkuler

Fremgangsmåte:
Pisk kremfløten stiv og sett i kjøleskapet. Pick egg og sukker til eggedosis, tilsett kremost i eggedosisen, rør så forsiktig inn kremfløten. Mal kjeks og daim. Dekk kakebunnen med gladpack og strø havarti av kjeksblandingen i kakeformen. Hell kakeblandingen i og strå så resten av kjeksblandingen over. Fryses i minimum 3 timer. Tines litt før servering.

Brownies

200 g kokesjokolade
200 g smør eller margarin
4 egg
3-4 dl sukker
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2-3 dl mandler - skåldet og hakket

Fremgangsmåte:
Smelt sjokolade og smør i vannbad. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør det i eggedosisen sammen med sjokoladen. Tilsett det meste av mandlene. Hell deigen i en smurt langpanne. Dryss over resten av mandlene. Stekes ved 200 °C i 15-20 minutter.

Is

200 g sukker
1 dl vann
3 plater gelatin

Fremgangsmåte:
Kokes opp og reduseres en del. Ta sukkerlaken og tilsett 400 g frosne bær. Kjøres i foodprossor.

Toffeesaus

80 g sukker
1 1/2 dl fløte
1 ss smør
30 g 64% sjokolade
1 ss contreau
250 g marscapone
1 dl fløte
3 ss sukker
Saft av 5 pasjonsfrukter

Fremgangsmåte:
Alt smeltes sammen i en gryte. Settes på kjøle til kald.

Nougat

200 gr sjokolade 70% smeltes i vannbad.
50 gr honning
125 gr skoldede mandler 125gr hasselnøtter
1 vaniljestang
100gr smør

Fremgangsmåte:
Alt legges i en kjøkkenmaskin, men ikke sjokoladen . Kjøres i noen minutter. Sjokoladen smeltes så i vannbad, for så å blandes sammen med de andre ingrediensene i kjøkkenmaskinen. Nougaten kan oppbevares lenge i kjøleskap.

Varm bærform til is (Lisbeth)

1 pk. frosne bær, bringebær e.l.
sukker
1/2 l. vaniljesaus

Legg bærene i en ildfast form og strø godt med sukker over. Tøm vaniljesausen oppå bærene.

4 dl. hv.mel
1 1/2 dl. sukker
1/2 ts.bakepulver
175 gr.smeltet margarin

Kna sammen og smuldre deigen over bærene. Stek på 200 grader i ca 35 min, midt i ovnen. Server sammen med is.

Kokos- stenger (Charlen)

Kok en tykk grøt av 10 gr hvetemel og 2 dl melk (sa 15 min), avkjøles helt. 1 kilo melis og 6 dråper peppermynteolje knaes inn i grøten. Trill ut fingertykke lengder og del de opp i ønskede biter. Smelt 1 stor plate dronningens kokesjokolade (200 gr) sammen med 50 gr delfiafett. Dypp stengene i sjokoladen og rull de i kokosmasse. Legg de på matpapir til de er helt tørre, helst over natten.

Crêpes

Antall porsjoner: 5

120 g hvetemel
20 g sukker
3 knivsodder salt
100 g egg (2 stk)
3 dl H-melk
20 g smeltet smør
solsikke- eller soyaolje til smøring av pannen

Fremgangsmåte:
Bland hvetemel, sukker, salt, egg og melk til en jevn røre i en bolle. Smelt smøret og rør det inn. La røren stå og svelle i 30 minutter. Varm stekepannen på middels varme til du føler varmen når du holder hånden over stekepannen. Pensle pannen med en papirserviett dyppet i olje. Til en stekepanne på 22 cm i diameter bruker jeg ca. 0,4 dl røre. Pass på å få røren utover i et tynt lag før den stivner. Stek pannekaken gyllen. Det skal ta ca. 1/2 minutt. Snu pannekaken og stek den ferdig på den andre siden. Legg pannekakene oppå hverandre og dekk dem med et klede så de holder varmen. Til bær og frukt er det godt med en skje crème fraîche, rømme eller pisket krem.

Sjokolade tiramisu

110 g strøsukker
4 egg
85 g mel
30 g kakaopulver
50 g smeltet smør
500 g mascarpone ost
70 g strøsukker
2 eggeplommer
Marsalavin
Tia Maria likør
Espresso
Hvit sjokolade, smeltet

Fremgangsmåte:
Visp egg og sukker sammen, hell i smøret. Sikt mel og kakao og vend inn i blandingen forsiktig. Stekes på bakepapir i ovnen i 10 minutter på 180 grader. Bland mascarpone, sukker og eggeplommer godt, og hell på litt vin. Legg sjokoladekaken i bunnen av en form. Hell litt Tia Maria og espresso over. Legg så på den smeltede sjokoladen og mascarponerøren. Dryss litt kakaopulver over, og skrap litt sjokoladeflak på toppen.

Ingen kommentarer: