Asiatisk nam-nam

Sursøt svineszechuan

4 Porsjoner

400 g kjøttdeig av svin
2 ss margarin eller olje til steking
1 boks Szechwan ferdig sweet and sour saus
1 stk. rød paprika
1 stk. løk

Slik gjør du:
Stek kjøttdeigen i en stekepanne med margarin/olje. Skjær løken i båter og paprikaen i biter og stek dette sammen med kjøttdeigen i 2-3 minutter. Tilsett Szechuan Sweet &Soursaus og la det koke et par minutter. Serveres med ris.



Pad Piew Hwan Gai (Sur-søt kylling)

kyllingfileter
4 ss hvetemel
1 ts salt
1/2 ts pepper
4-5 båter hvitløk i tynne skiver
1/2 agurk i skiver
1/2 hode blomkål i små buketter
2 løk i store flak
4 små gulrøtter i skiver
2 paprika i biter
2 tomater i båter
3-4 ss sukker
2-3 ss tomatpuré
1-2 ss eddik
1-2 ss potetmel
3-4 dl vann
1-2 ts fiskesaus eller salt
evt. litt pepper

Fremgangsmåte:
Skjær kyllingfiletene i strimler. Ha hvetemel, salt og pepper i en pose og tilsett kjøttet. Rist posen for å blande alt godt. Varm olje i en wok og stek hvitløk og kyllingstrimler til kjøttet er jevnt hvitt. Tilsett grønnsaker og la dem frese med 1-2 minutter. Tilsett sukker og sammenrørt tomatpuré og eddik. Hell over vann og potetmelsjevning (potetmel rørt ut i vann). Varm opp til det koker, og trekk pannen fra platen. Smak til med fiskesaus (salt) og pepper før servering. Spises med ris til.



Wok med marinert svinekjøtt og nudler

600 g svinekjøtt i strimler
3 ss søt soyasaus
2 båter hvitløk
1/2 ss fersk ingefær
1 ss finhakket fersk koriander
1/2 rød chili
6 ss olje
1 purre eller 4 vårløk
1 rød paprika
1 gulrøtter
1 løk
2 pakker nudler
1/2 ts pepper

Fremgangsmåte:
Finhakk hvitløk chili og koriander. Riv fersk ingefær. Bland dette sammen med kjøttet og soyasausen og la det marinere ca 1 time. Skjær løk, purre, paprika og gulrot i tynne strimler( fyrstikkstørrelse). Kok opp vann og tilsett nudlene, dra kjelen til side og la trekke i 5 min. Stek kjøttet raskt i olje i flere omganger, 2-3 minutter på sterk varme. Fres kjøttet raskt på sterk varme, bland i grønnsaksstrimlene og rør nudlene forsiktig til slutt. Smak til med soyasaus, pepper og eventuelt salt.



Kinesisk Kylling med Cashew nøtter

2 kylling filetert, skjæres i ca. 5 mm tykke strimler
1/2 ts ingefær
3 fedd finhakket hvitløk
1 kopp cashew nøtter
2 røde paprika, skåret i grove stykker
6 friske champignoner deles i båter
2 røde chili, snittet i tynne strimler (uten frø)
4 spiseskjeer soya
1-2 spiseskjeer søt sherry

Fremgangsmåte:
Varm oljen, fres ingefær og hvitløk og tilsett kyllingen. La det frese i et minutt eller så med champignon og chili. Tilsett cashew nøtter og sausene. La det surre i noen minutter. Servér med ris.



Sur-søt wok med svin

Antall porsjoner: 4

2 ss. Peanøttolje
600 g. svinefilet i tynne strimler
1 stk. Løk
2 stk. Tomat
0,50 stk. Squash
2 stk. Paprika
100 g. fersk ananas

Sur-søt saus
4 dl. Ananasjuice
2 ss. Ketchup
0,50 ss. Tomatpuré
2 ss. Sukker
3 ss. riseddik eller eplesidereddik
Begynn med sur-søt saus. Ha alle ingrediensene i en kasserolle. Kok opp og la trekke uten lokk i ca 20 min. Skjær alle ingrediensene i strimler/ staver. Tomater skjæres i båter og "innmaten" tas ut (bare kjøttet skal brukes). Varm oljen i en wok. Fres kjøtt og løk på sterk varme i 3 min. Tilsett resten av ingrediensene og stek i 3 min. Hell den sur-søte sausen over og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med frisk koriander. Server med ris.



Svinekjøtt med nudler

Antall porsjoner: 4

600 g. svinekjøtt i strimler
2 pk. Nudler
4 bl. Kinakål
4 stk. Vårløk
5 stk. Sjalottløk
0,50 ss. fersk ingefær
1 stk. rød chili
6 ss. Olje
5 ss. Soyasaus
0,50 ts. Pepper
evt. Salt

Skjær kjøtt, kål og vårløk/ purre i strimler og chili i ringer. Finhakk hvitløk og ingefær. Del løken i tynne båter. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Varm olje i panne/wok og fres kjøttet i små porsjoner, 2-3 minutter på sterk varme. Surr grønnsakene sammen med ingefær og chili et par minutter. Ha så i kinakål sammen med nudlene og kjøttstrimlene. Smak til med soyasaus, pepper og eventuelt salt.



Wrap med sataysvin

Antall porsjoner: 4

100 g. renskåret svinekjøtt
2 dl. teriyaki marinade
1 pk. tortillas
50 g. paprika
50 g. løk
50 g. ferske sjampinjonger
100 g. isbergsalat
50 g. is
1 dl. olje

Tilbehør
4 porsjon ris

Kutt issalaten i strimler. Skjær grønnsaker i 1 x 1 cm terninger og stek dem lett i olje, smak til med salt og pepper. Stek kjøttet og ha på terriakisaus. Bland kjøttet og grønnsakene. Legg issalat i bunnen av wrapen, ha på fyll og brett sammen. Kok risen etter anvisning på pakken og server til.

Ingen kommentarer: