Gyros

4 porsjoner

Ingredienser
500 g flatbiff av storfe eller lam, i biter
Marinade:
1 stk. finhakket løk
2 båt finhakket hvitløk
½ ts malt merian
½ ts tørket rosmarin
¼ ts pepper
1 ts salt
200 g pommes frites
4 stk. pitabrød
4 ss tzatziki
2 stk. tomat i skiver
1 stk. rødløk i ringer

Slik gjør du:
1. Bland sammen alle ingrediensene til krydderblandingen. La det stå i kjøleskapet i 2 timer. Kjør deretter marinaden i en foodprocessor.
2. Brun kjøttet i en stekepanne og hell over krydderblandingen. La det steke på svak varme i 45 minutter.
3. Lag pommes frites etter anvisning på posen.
4. Varm pitabrødene etter anvisning på pakken.
5. Smør tzatziki på pitabrødene. Legg på tomatskiver og løkskiver. Ha på kjøtt og pommes frites. Rull pitabrødet sammen som et kremmerhus, gjerne med papir rundt.

NB! Det kan være vanskelig å bøye vanlig pitabrød. Ha gjerne fyllet i pitabrødet.

1 kommentar:

Vera sa...

Nam,nam!!! fe lyst til Kreta med en gong!