Fylte Bakte Poteter

4 bakepoteter
400 g små brokkolibuketter, lettkokte
4 ss myk margarin
1 1/2 dl melk
100 g skarp ost, revet
salt og hvit pepper

Fremgangsmåte: Bak potetene ved 200oC i ca. 1 1/2 time (litt avhengig av størrelsen). Skjær forsiktig av lokk og ta ut nesten alt potetkjøttet. Bland det med myk margarin, melk og halvparten av osten, salt og pepper. Bland forsiktig i brokkolibukettene og fordel massen tilbake i potetskallene. Dryss resten av osten på toppen. Sett potetene tilbake i ovnen og la dem stå ca. 10 min. til osten er smeltet og alt er gjennomvarmt.

Lefser med snadderfyll

Potetlefser eller tortillalefser
Kremost (Snøfrisk, e.l.)
finhakket løk
spekeskinke, fenalår, rakørret eller gravet laks i skiver
salatblad

Fremgangsmåte. Smør ost på lefsene og dryss over finhakket løkog legg på kjøtt eller lakseskiver og salatblad. Rull sammen og del i passe "munnfulle" biter. Fest hver bit med en tannstikker slik at de holder fasongen.

Ostegratinerte bakepoteter med chili

4 store bakepoteter
1 beger rømme
1 rød chilipepper
1/2 purre eller 2 vårløk
1 fedd hvitløk
salt
1 lite stykke gul ost

Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200 grader C. Vask potetene godt og stikk noen hull i dem med en spiss kniv. Legg potetene i en langpanne eller en ildfast form, og bak dem i ovnen til de er møre (minimum 1 time). Mens potetene bakes, kan du skjære purren i skiver og frese den raskt i en gryte med smør eller olje. Knus eller hakk hvitløken og chilien, som så varmes i gryten sammen med purren. Ha til slutt i rømmen og smak til med salt. Ta gryten vekk fra varmen når sausen begynner å koke. Når potetene er ferdig bakt, skjærer du toppen av dem og bruker en skje til å ta ut innmaten som du legger til side. La det være igjen ca. 1/2 cm av poteten. Hakk opp potetinnmaten og bland den i sausen. Hell alt tilbake i den uthulte poteten. Ha til slutt litt revet ost på toppen av potetfyllet og gratiner det hele i ovn på 225 grader C til osten er gyllenbrun (ca. 5 min.)

Ingen kommentarer: